maandag 2 juli 2012

Dag 5: La Grave - La Meije

La Meije

La Meije is een berg waarvan de hoogste top op 3984 m ligt. De berg is onderdeel van het Massif des Écrins.Het is een relatief ongerept gebied dat vooral bergbeklimmers en skiërs op zoek naar extreme off piste mogelijkheden aantrekt. Kortom, niet helemaal onze manier van vakantie vieren. We hebben gekozen voor de gondel die je in twee etappes tot een hoogte van 3211 meter brengt. Toen we bij de kassa aankwamen zat daar niemand, na een paar keer op een raam kloppen kwam er eindelijk iemand en konden we de tickets kopen om naar boven te gaan. Het was duidelijk een erg rustige dag.

Ticket gondel La Meije

Op de afbeeldingen hierboven de voor en achterkant van het ticket. Van de beesten die zijn afgebeeld hebben we boven alleen de alpenkauw gezien. Daarvan waren er wel heel erg veel.

Gletsjer de la Girose

Hieronder een aantal foto's van het uitzicht boven bij het eindpunt van de kabelbaan. Zon en wolken wisselen elkaar in hoog tempo af boven de gletsjer de la Girose.

017 Boven bij gondel La Grave025 Boven bij gondel La Grave032 Boven bij gondel La Grave035 Boven bij gondel La GraveGletsjer de la Girose

In de richting van La Meije was het zicht steeds beperkt. Maar het leverde toch mooie plaatjes op.

030 Boven bij gondel La GraveGletsjer de la Girose

Rechts in de sneeuw hieronder zijn de contouren zichtbaar van het pad naar de ijsgrot die ze in de gletsjer hadden uitgehakt.

Pad naar ijsgrot

IJssculpturen

IJssculpturen

We hadden eigenlijk geen idee waar we naar binnen gingen toen we de ijsgrot betraden. Het bleek dus een verzameling ijssculpturen te zijn. Het is natuurlijk heel knap dat ze dergelijke dingen kunnen maken in het ijs, maar midden in de zomer smelt het ijs ook behoorlijk snel. Vooral de vormen wat dichter bij de ingang begonnen daardoor te lijken op zeepjes in leuke vormen, maar dan na al een keer gebruikt te zijn. Hierboven een eng hoofd en een paar dino's.

IJssculpturen

Een neushoorn en een deel van een auto zijn hierboven duidelijk te herkennen. Het andere 'ding/beest' is wat moeilijker te benoemen.

De dooi was zo sterk dat het water in één van de gangen bij de ingang te hoog stond om nog doorheen te lopen. Eigenlijk vonden we het best eng en we zijn dus maar weer naar buiten gegaan.

Mist

La Meije in de mist

Toen we de ijsgrot verlieten bleek het buiten inmiddels één grote grijze massa te zijn. Het leek een beetje op de toestand in IJsland tijdens de excursie naar de Askja vulkaan. Met als verschil dat we toen helemaal niets hebben gezien en nu wel hebben kunnen genieten van het uitzicht.

Hieronder het uitzicht bij het restaurant dat bij het eindpunt van de gondel staat. Eeerst voordat we de ijsgrot bezochten, en vervolgens na het bezoek.Aan de andere kant staken nog een paar bergtoppen door de wolken heen.

073 Boven bij gondel La GraveLa Meije in de mist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: