vrijdag 6 juli 2012

Dag 9: Gorges du Verdon (deel 3)

Boven de kloof zagen we een roofvogel lange tijd rondcirkelen. Uiteindelijk ging het beest in een boom zitten. Gezien de grote afstand is niet met zekerheid vast te stellen om welke soort het gaat. Het zou een buizerd kunnen zijn. In het dorpje La Palud-sur-Verdon zijn we gaan lunchen.

Point Sublime

107 Point sublime088 Point sublime
Point Sublime

Na lunch zijn we naar dit uitzichtpunt gereden dat in zo ongeveer elke richting een mooi uitzicht oplevert. Het is wel een erg drukke plek. Hoewel de parkeerplaats vrij groot is kostte het toch nog moeite om een goede plek te vinden. Bovendien loopt de weg op de parkeerplaats aan het einde dood en kun je daar met een wat grotere auto lastig keren als het vol staat. Op de foto's hierboven het uitzicht in oostelijke richting, richting Castellane.

103 Point sublime
Point Sublime

Vanaf de parkeerplaats loop je over een plateau waar je nog alle kanten op kunt. Aan het eind, bij de rand van de kloof zijn een par uitkijkpunten ingericht.

100 Point sublime102 Point sublime
Point Sublime

Bij Point Sublime buigt de Verdon rivier af in zuidelijke richting. Vanaf de uitkijkpunten aan de rand van de kloof kijk je dan recht vooruit de kloof in.

090 Point sublime
Point Sublime

Trigance


Laatste stop in kloof

Meest prominente gebouw is het kasteel boven op de heuvel. Tegenwoordig is het een hotel, maar oorspronkelijk is het gebouwd als meditatieruimte voor monniken van de Abdij van St. Victor in Marseille. De bouw is begonnen in negende eeuw. In Trigance staat aan de rand van het dorp de Saint-Roch kapel uit 1629. Bij deze kapel begint de steile weg naar het dorp. Saint Roch werd ingeroepen om de bevolking te vrijwaren van besmettelijke ziekten. Voor de rest is Trigance een oninteressant dorp dat vooral geschikt is als uitgangspunt voor een bezoek aan de Gorges du Verdon. Ons hotel lag in het lagere deel van Trigance.

117 Uitzicht op Trigance125 Uitzicht op Trigance
Kasteel Trigance

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: