vrijdag 6 juli 2012

Dag 9: Gorges du Verdon (deel 2)

KeizersmantelKeizersmantel

Bij een volgende plaats waar we stopten zagen we een jong stel naar onze auto lopen om foto's te maken. Het ging niet om ons, maar om deze prachtige keizersmantel die was neergestreken op onze auto. Aan de enterhaakachtige strepen op de bovenvleugels kun je zien dat dit een mannetje is.
Bij deze 'vlinderstop' ook  weer een paar foto's met het indrukwekkende uitzicht.

055 uitzicht bij ‘vlinderstop’ met Arjan052 uitzicht bij ‘vlinderstop’060 uitzicht bij ‘vlinderstop’049 uitzicht bij ‘vlinderstop’
Uitzicht bij vlinderstop

Op de laatste foto hierboven zie je op de achtergrond een meer liggen, het Lac de Sainte Croix. Een stuwmeer dat aan het einde van de kloof ligt.
Op de foto hieronder de overkant van de kloof, waar we later die dag nog zouden rijden.

059 uitzicht bij ‘vlinderstop’
Overkant van de kloof

De keizersmantel zat inmiddels in de struiken en na een laatste foto van de rotsen en de dreigende lucht achter ons, zijn we verder gereden richting Aiguines.Col d'Illoire

Col is wel een groot woord voor dit 'dingetje'. Ergens in een bocht staat een bordje met het opschrift Col d'Illoire Alt. 967m. Zowel voor als na dit punt heb je nauwelijks het gevoel dat je met de beklimming of afdaling van een col bezig bent. Maar goed, met de fiets is het vast andere koek.

063 stop bij Col d’illoire
Col d'Illoire

Chateau Aiguines

067 kasteel bij Aguines
Chateau Aiguines

Dit kasteel met de kleurrijke torentjes ligt bij het uiteinde van de kloof op een heuvel. Het kasteel is in privé bezit en is niet te bezichtigen.

Lac de Sainte Croix

Aan het westelijke uiteinde van de kloof, bij het Lac de Sainte Croix zie je veel waterfietsende en kanoënde mensen in het turquoise kleurige water.

073 Bij het westelijk uiteinde van de kloof076 Bij het westelijk uiteinde van de kloof

Dit stuwmeer is het op een na grootste stuwmeer van Frankrijk, alleen het Lac de Serre-Ponçon waar we eerder tijdens de vakantie langs kwamen is groter.

079 Bij het westelijk uiteinde van de kloof077 Bij het westelijk uiteinde van de kloof
Lac de Sainte Croix

Vanaf dit punt hebben we via de noordzijde van de kloof onze rit langs de kloof voortgezet.

081 Bij het westelijk uiteinde van de kloof
Uitzicht richting kloof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: