vrijdag 6 juli 2012

Dag 9: Gorges du Verdon (deel 1)

Gorges du Verdon - Balcon de la Mescla

Vanuit Trigance zijn we het rondje rond de kloof gaan rijden met de klok mee. Dat wil zeggen dat we eerst de zuidkant hebben gedaan en daarna via de noordkant terug zijn gereden naar het hotel. Het eerste uitkijkpunt dat we tegenkwamen was Balcon de la Mescla. Meteen een van de mooiste uitkijkpunten van de kloof.

014 Gorges de Verdon – Balcon de la Mescla 016 Gorges de Verdon – Balcon de la Mescla
Balcon de la Mescla

De Gorges du Verdon wordt ook wel de Grand Canyon du Verdon genoemd. Waarmee en link wordt gelegd met de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Het is inderdaad een prachtige en indrukwekkende kloof, maar de Amerikaanse Grand Canyon is toch van een andere orde. Dat neemt niet weg dat deze door de Verdon rivier uitgesleten kloof met rotswanden tot wel 700 meter hoog, buitengewoon imposant is.

010 Gorges de Verdon – Balcon de la Mescla015 Gorges de Verdon – Balcon de la Mescla
Balcon de la Mescla

Muurhagedis

Bij het eerste uitzocht punt zagen we ook deze muurhagedis. Dit is de meest algemeen voorkomende hagedis in Europa en de naam dankt hij aan zijn voorkeur voor muren en steenhopen om zijn dagen te slijten.


Muurhagedis

Pont de L'Artuby

Het volgende uitzicht punt was bij de Pont de L'Artuby. Een brug over de kloof van de Artuby rivier, kort voordat deze in de Verdon uitmondt.

021 Pont de l’Artuby029 Uitzicht bij l’Artuby032 Uitzicht bij l’Artuby
Uitzicht bij Pont de L'Artuby

Tunnels du Fayet

037 Uitzicht bij Tunnels de Fayet Tunnels du Fayet

De volgende fotostop was bij de Fayet tunnels. Er is hier relatief weinig plek om te stoppen, maar het uitzicht is weer erg mooi.

035 Uitzicht bij Tunnels de Fayet039 Uitzicht bij Tunnels de Fayet038 Uitzicht bij Tunnels de Fayet
Uitzicht bij Fayet tunnels

Op een helling in de verte was een gebouw te zien. De vraag die bij ons meteen opkwam was: "Hoe kom je daar?". Er lijkt in elk geval geen weg naartoe te lopen.

042 Uitzicht onderweg
Gebouw op helling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: