donderdag 5 juli 2012

Dag 8: Gorges de Daluis

Gorges de Daluis

Aanvankelijk was het plan om op deze dag naar het Picasso museum in Antibes te gaan. Omdat we al voor de vakantie hadden ontdekt dat dit museum vanwege een verbouwing het hele jaar gesloten was hebben we een alternatieve route gereden via de Gorges de Daluis, de rode kloof. Om er te komen moesten we weer via de Col de la Cayolle rijden. De kloof ligt een stuk zuidelijker langs deze weg en het mooiste stuk zit tussen de dorpen Guillaumes en Daluis.

07 Gorges de Daluis16 Gorges de Daluis05 Gorges de Daluis09 Gorges de Daluis15 Gorges de Daluis23 Gorges de Daluis
Gorges de Daluis

Pont de la Mariée

Het eerste uitkijkpunt waar we aankwamen was bij de Pont de la Mariée. Van deze oude brug die niet meer in gebruik is voor het verkeer wordt nu gebruik gemaakt om te bungeejumpen. Wij hebben de verleiding kunnen weerstaan, en dat was niet alleen omdat het nogal prijzig is.

19 Bungee jumpen vanaf brug in Gorges de Daluis
Pont de la Mariée

De weg door de Gorges de Daluis is niet alleen erg bochtig en hier en daar smal, er zitten ook nog eens talloze grote en kleinere tunneltjes in. In sommige gevallen is het eenrichtingsverkeer. Één rijbaan door een tunneltje, de andere rijstrook om de berg heen.

17 tunneltje bij Gorges de Daluis
Tunneltjes Gorges de Daluis

Op één plek is er wel héél weinig ruimte om uit te wijken voor een tegenligger.

24 smalle plek in Gorges de Daluis
Wegversmalling

Cascade de la Clue d'Amen

Aan het einde van deze vrij korte kloof is deze kleine waterval aan de overkant van de kloof te zien. Op foto's van de waterval zie je vaak allerlei waaghalzen omhoog en omlaag klauteren langs deze waterval. Tijdens ons bezoek aan deze kloof was het nogal bewolkt. Desondanks was het licht zo fel dat bijna alle foto's overbelicht waren. Het kostte dus nogal wat moeite om ze enigszins toonbaar te krijgen.

36 waterval in Gorges de Daluis
Clue d'Amen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: