dinsdag 3 juli 2012

Dag 6: Demoisselles Coiffées

Ochtend in Villar d'Arene

Toen we op de ochtend van dag 6 van onze reis wakker werden en naar buiten keken bleek de bewolking en regen van de voorgaande dagen verdwenen en hadden we een prachtig uitzicht op de bergen die we de dag ervoor hadden bezocht. Ook de vogeltjes waren weer present. Hier een putter en een kwikstaart .

Putter
Kwikstaart

De bergen van het Massif des Écrins vanaf het balkon van onze hotelkamer.

Massif des Écrins Massif des Écrins Massif des Écrins Uitzicht vanuit hotel Villar d’Arene Massif des Écrins
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Onze eindbestemming voor deze dag was Parc National de Mercantour in het uiterste zuidoosten van Frankrijk tegen de Italiaanse grens aan. Na ons vertrek uit Villar d´Arene hebben we nog een aantal foto´s gemaakt, daarna zijn we doorgereden naar onze eerste bestemming voor deze dag, Demoiselles Coiffees.

In de buurt van Villar d'Arene In de buurt van Villar d'AreneIn de buurt van Villar d'Arene In de buurt van Villar d'Arene
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com


Demoiselles Coiffees

Tijdens de autorit stuitten we bij Briançon op een auto die op zijn kant lag. Het zag er nogal eng uit, maar er leek niemand ernstig gewond te zijn. Het is altijd even schrikken als je bij zoiets uitkomt. We waren even bang dat de weg voor langere tijd zou worden afgesloten en we flink zouden moeten omrijden. We konden echter vrij snel verder rijden. In de buurt van het Lac de Serre-Ponçon, langs de D954 ligt een serie smalle rotspilaren die in Amerika meestal hoodoos worden genoemd. In het Nederlands zijn het aardpiramides of aardpijlers. Ze ontstaan door erosie in gebieden waar boven op een zachtere aardlaag een harder gesteente voorkomt. In Europa zijn maar een paar plaatsen waar dergelijke aardpiramides voorkomen. Hieronder de eerste beelden vanaf de parkeerplaats.

Demoiselles Coiffees Demoiselles Coiffees
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Bij de parkeerplaats loopt een pad omhoog naar de hoodoos. Via een korte klim kom je vlakbij de rotsen. Boven stond een wat ouder Nederlands echtpaar en de man was flink aan het opscheppen over hoe vaak hij hier al was geweest en dat Gaudi hier zijn inspiratie had opgedaan voor het ontwerp van de Sagrada Família. Dat laatste zou natuurlijk waar kunnen zijn, maar Gaudi kan z'n inspiratie ook ergens anders vandaan hebben. In het noorden van Spanje bij Tudela is ook een groep hoodoos te zien.

Demoiselles CoiffeesDemoiselles CoiffeesDemoiselles CoiffeesDemoiselles CoiffeesDemoiselles Coiffees Demoiselles Coiffees
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties: