maandag 2 juli 2012

Dag 5: Vogels bij La Meije en in Villar d'Arene

Alpenkauw

Net als een paar dagen eerder op de Aiguille du Midi troffen we ook hier weer een grote groep Alpenkauwen aan.

Alpenkauw

Alpenleeuwebek

Alpenleeuwebek

Deze kleurige bloemen kun je in de Alpen aantreffen op hoogtes van 1500 tot 3000 meter. Deze stonden zelfs nog iets hoger. Inmiddels maakten de mensen die het restaurant runden en de andere medewerkers van de kabelbaan zich op om de zaak te sluiten en terug te gaan naar het dal. Voor ons het sein om terug te gaan naar het dal. De gondels hier zagen er overigens een stuk gammeler uit dan bij Chamonix, maar we zijn veilig beneden gekomen.

Villar d'Arene

Ons hotel voor deze nacht lag in Villar d'Arene, een klein stukje ten oosten van La Grave. We kregen daar een grote kamer met balkon en uitzicht op de bergen die we zojuist bezocht hadden. We hebben hier nog een korte wandeling rond het dorp gedaan. Tijdens de wandeling hebben we vooral veel vogels gezien. Deze vink bleef rustig in de boom zitten terwijl we er vlakbij stonden.

Vink

Putter

Er vlogen ook een heleboel putters in Villar d'Arene. Deze kleine levendige vogeltjes zitten nooit lang stil. Toch is het gelukt om er een paar behoorlijk op de foto te krijgen.

Putters

Kleine vogeltjes fotograferen

Bij veel kleine vogeltjes is van een afstand nauwelijks te zien welke soort het is. Zelfs met de uitvergrote foto's is het niet altijd eenvoudig om met zekerheid vast te stellen om welke soort het gaat. In sommige gevallen kom je erachter dat het vogeltje gewoon een huismus is. Zoals op de foto hieronder.

Huismus

De andere foto laten een nogal pluizig vogeltje op een dakrand zien. Vermoedelijk is dit een ringmus.

Ringmus

Tijdens onze wandeling door Villar d'Arene hadden we bij de restaurants even naar de menukaart gekeken. Het leek ons helemaal niets en we hadden eigenlijk al besloten om dan maar even naar La Grave te rijden. Voor de zekerheid toch nog maar even naar de menukaart van het restaurant in ons nogal middelmatige hotel gekeken en dat zag er opmerkelijk veelbelovend uit. We zijn toch maar gebleven en ze bleken er bijzonder smakelijk te koken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: