maandag 2 juli 2012

Dag 5: Col du Galibier

Col du Galibier

Op dag 5 van onze reis zijn we begonnen met een flinke rit van Chamonix naar La Grave. La Grave ligt in de buurt van de Col du Galibier en we zijn dus via deze bekende Tour de France berg naar La Grave gereden.
Op de Col du Galibier staat een monument ter nagedachtenis aan Henri Desgrange, de organisator van de eerste ronde van Frankrijk in 1903. Het monument staat overigens niet echt op de top van de Col du Galibier. Als je zoals wij, uit het noorden komt, staat het monument een stukje voorbij de top.Toen wij de Col de Galibier opreden was het nog steeds regenachtig en het uitzicht was op de meeste plaatsen beperkt.

008 Uitzicht op de top van Galibier005 Uitzicht op de top van GalibierUitzicht vanaf de Galibier

Vogels op de top van de Galibier

De vogels op hieronder hebben we gezien op en bij een gebouw bij het monument voor Henri Desgrange. Ze zaten net iets te ver weg voor heel duidelijke foto's. Het is dan ook een beetje lastig om de soorten met zekerheid vast te stellen. De eerste vogel lijkt een nachtegaal te zijn.Hieronder zien we waarschijnlijk een kwikstaart.Gazole

Nadat we de Col du Galibier gepasseerd waren kwamen we al snel langs het hotel in Villar d'Arene. Omdat het nog vroeg in de middag was zijn we nog niet gaan inchecken. De eerste aanblik was niet veelbelovend. Voor deze middag hadden we de derde tocht omhoog met een gondel op het programma staan. Omdat het nog steeds grijs en regenachtig was hadden we twijfels of de tocht omhoog wel zin had. We hebben daarom geprobeerd om eerst een steeds urgenter wordend probleem op te lossen. De tank van de auto was bijna leeg en we moesten voor het eerst gaan tanken met de huurauto. Al vrij snel kwamen we bij een onbemand tankstation. Er stond daar een reclame voor diesel, maar bij de pompen zagen we nergens diesel staan. We durfden het niet aan om hier op goed geluk iets te gaan tanken en zijn dus weer in de auto gestapt. Via ons navigatiesysteem hebben we het dichtstbijzijnde tankstation opgezocht. Hemelsbreed lag dat slechts een paar kilometer verderop, maar in de bergen kan dat in de praktijk dan toch nog een flink stuk rijden zijn. Met de meter diep in het rood kwamen we bij het tweede, gelukkig bemande, tankstation aan. Ook hier zagen we geen diesel staan, maar navraag leerde ons dat gazole Frans was voor diesel. Bij het eerste tankstation hadden we ook gazole kunnen tanken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: