zondag 15 juli 2012

Dag 18/19 - Cordelle

Cordelle

Na de copieuze lunch zijn we teruggereden naar het huis van Ben en Willem in Cordelle. Daar aangekomen wilden Willem en Ben even een momentje rust nemen. Wij zijn ondertussen gaan wandelen in de omgeving. Terwijl we over de Chante Perdrix (zingende patrijs) liepen stak een eindje voor ons een rode patrijs met haar jongen over. Helaas zijn de foto's niet zo goed gelukt omdat ze nogal snel overstaken. Op één foto zijn drie jongen zichtbaar. Moeder zat al in het struikgewas.

41 Rode Patrijsjes Overstekende patrijsjes

36 wandeling naar Cordelle
Omgeving Cordelle

Op de linkerfoto hieronder piekt het kerkje van Cordelle boven de horizon uit. Via een pad tussen de bomen op de foto zijn we in de richting van Cordelle gelopen.

42 wandeling naar Cordelle 43 wandeling naar Cordelle 
Omgeving Cordelle


Cordelle is een piepklein onbeduidend dorpje. Dat wil echter niet zeggen dat je er langs kunt rijden zonder dat je weet waar je bent.


Cordelle

Tijdens de wandeling vloog een roofvogel vlak boven ons. Helaas is het niet gelukt om de vogel goed op de foto te krijgen. Het zou om een zwarte wouw kunnen gaan. Maar helemaal zeker is dat niet. Het wordt tijd om een beter fototoestel aan te schaffen.

63 pogingen om roofvogel te fotograferen58 pogingen om roofvogel te fotograferen Zwarte wouw?
Na de wandeling en nog een paar gezellige uren met Willem en Ben zijn we naar bed gegaan voor onze laatste nacht van deze reis door Frankrijk. 
Tijdens ons verblijf in Cordelle was het voor de tijd van het jaar erg koud geweest, alleen op de laatste ochtend was het mooi weer. We hebben nog even in de tuin gezeten en een paar foto's gemaakt.


Atalanta 

De atalanta is ook in Nederland een bekende verschijning. De vlinders kunnen enorme afstanden afleggen. Om te overwinteren kunnen ze van Scandinavië naar het Middellandse Zeegebied vliegen. Ze doen er ongeveer vijf weken over.

8 vlinder Atalanta

Witbandzandoog

De witbandzandoog hadden we eerder gezien in de Gorges de Ardèche en bij het viaduct van Millau.

69 Vlinder Witbandzandoog
Vanaf het huis van Ben en Willem was het nog een eindje rijden naar het vliegveld van Lyon, waar we onze huurauto hebben ingeleverd en terug naar huis zijn gevlogen.
Het einde van een mooie reis door Frankrijk.

72 uitzicht met bloemen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: