zaterdag 14 juli 2012

Dag 17/18: Naar Cordelle

La Bourboule - Cordelle

1 La Bourboule
Laatste ochtend in La Bourboule

Met het bezoek aan de Puy de Dôme was er eigenlijk al een eind gekomen aan onze rondreis. Na een laatste nacht in La Bourboule zijn we naar Cordelle gereden waar we nog een paar dagen hebben gelogeerd bij onze vrienden Willem en Ben. Het eerste stuk ging via de snelweg, het laatste stuk door een landelijk gebied met kleine dorpjes met namen als Dancé en Bully.


Brocantemarkt in Ambierle

Als uitstapje op deze nationale feestdag hadden Ben en Willem voor ons de brocantemarkt in Ambierle uitgezocht. Het woord brocante kom je in Nederland ook steeds meer tegen en we wisten eigenlijk niet precies wat het betekende. De term curiosa komt er waarschijnlijk nog het dichtste bij.
De brocante in Ambierle viel nogal tegen, de enig juiste term was hier: rommelmarkt.

9 rommelmarkt
Brocante in Ambierle

6 Ambierle 8 Ambierle
Ambierle's Avonds heeft Ben voor ons gekookt, hij is daar de kok in huis. Terwijl we aan het natafelen waren speelde zich buiten boven de Loire een fascinerend gevecht af. Een buizerd werd aangevallen door een groep kraaien, een tafereel dat vaker schijnt voor te komen. 
We zijn vrij vroeg naar bed gegaan. Vanuit de slaapkamer hadden we uitzicht over de Loire.

01 uitzicht slaapkamer Cordelle

De inrichting van de slaapkamer kwam meer in de buurt van onze voorstelling van wat je op een brocante kon aantreffen. Oude karakteristieke meubels en een bloemrijk behangetje.De volgende ochtend waren we wat vroeger op dan onze gastheren. In de tuin hebben we een paar foto's gemaakt van het prachtige uitzicht en de vlinders die er zaten.


04 Uitzicht tuin Ben en Willem 
Uitzicht vanuit de tuinDambordje

In de tuin zaten veel vlinders, zoals dit dambordje.

06 vlinder DambordjeKoevinkje

Koevinkje is een vreemde naam voor een vlinder. Dit is waarschijnlijk een vrouwtje. De mannetjes zijn donkerder, bijna zwart, en de oogvlekjes op de vleugels zijn bij de mannetjes minder goed te zien.

37 vlinder
 Koevinkje


Le Chateau de Champlong

In dit landhuis uit de zestiende eeuw is een hotel en een restaurant gevestigd. Ben en Willem hadden hier voor de lunch gereserveerd. Voordat we naar binnen gingen hebben we even in de tuin rondgelopen. Er was een vijver waar kikkers in zaten. Het was dus niet zo vreemd dat er later kikkerbillen op het menu stonden.

18 Chateau Champlong21 Chateau Champlong
Le Chateau de Champlong


Binnen zaten we in een sfeervolle ruimte met een heleboel schilderijen aan de muur. Arjan en Willem probeerden er, deels succesvol, achter te komen wat de betekenis was van de Bijbelse afbeeldingen. 

23 Ben in spiegel
Restaurant van Le Chateau de Champlong


De lunch was fantastisch met mooie combinaties zoals asperges met zoethout, gekaramelliseerde eendenlever, ravioli met kikkerbillen, de duif, de kaasplank die op een complete kaaswinkel leek en een paar mooie nagerechten, zoals het chocoladetaartje met frambozen gevuld met balsamico.
Elke gang zag eruit als een kunstwerkje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: