donderdag 12 juli 2012

Dag 15: Gouffre de Padirac

Gouffre de PadiracTickets Gouffre de Padirac

Een gouffre is een verticale grot met een kleine opening aan de oppervlakte en die naar beneden toe steeds breder wordt. In dit geval ga je met de lift of met de trap 75 meter naar beneden. Daar kom je in een onderaards stelsel van grotten, rivieren en meren terecht. In de grote ruimtes tref je enorme stalagmieten aan.


Afdalen in de grot


Hoewel het al in de tweede helft van de middag was toen we aankwamen bij de Gouffre de Padirac, moesten we toch nog een tijd in de rij staan voordat we naar binnen mochten om kaartjes te kopen en aan de rondleiding te beginnen. Dat schept verwachtingen.
Het is allemaal behoorlijk strak georganiseerd, maar de grot is ook volledig aan de commercie overgeleverd. Je mag bijvoorbeeld zelf geen foto's maken, en dan mag je bij de uitgang wel voor veel te veel geld een door hun gemaakte foto kopen. Dit verslag bestaat dan ook vooral uit gekochte foto's.


Kunst in de grot

In de grot staan op een aantal plaatsen objecten van de beeldhouwster Isabelle Thiltgès.


Werk van Isabelle Thiltgès


Rondleiding deels per bootDe rondleiding begint met een tochtje in een boot over één van de onderaardse rivieren.
Daarna volgt een wandeling met een gids langs een aantal mooi uitgelichte delen van de grot.


Rondleiding Gouffre de Padirac

Uiteindelijk gingen ook wij naar huis met de veel te dure foto waarop we in het bootje zitten dat ons terugbracht naar het begin van de route.


Bootje rondleiding

Na het bezoek aan Gouffre de Padirac was het nog een lange rit naar ons hotel in La Bourboule. Volgens ons navigatiesysteem zou het kantje boord zijn of we in het hotel aankwamen voordat de receptie werd gesloten om 20.30 uur. Voor de zekerheid hebben we even contact opgenomen met het hotel zodat ze wisten dat we eraan zaten te komen. Ze gaven ons een half uurtje extra tijd. Uiteindelijk is het gelukt door veel te hard te rijden op de snelweg waren we er om kwart voor negen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: