woensdag 11 juli 2012

Dag 14: Viaduc de Millau (deel 2)

Bezoekerscentrum Viaduc de Millau

064 stukje brug met vlaggen 059 enorme parkeerplaats en gebouwen bij bovenste uitkijkpunt
Bezoekerscentrum Viaduc de Millau

Vervolgens zijn we doorgereden naar het bezoekerscentrum boven bij de brug. Dat was nog een heel eind rijden. Het bezoekerscentrum aan de onderkant ligt aan de zuidkant van de brug, het centrum voor de bovenkant ligt echter aan de noordkant van de brug. Om daar te komen moesten we naar de dichtstbijzijnde oprit van de snelweg en dan over de brug rijden, €8,60 tol betalen en dan kon je de parkeerplaats op.
Vanaf de parkeerplaats had je al een mooi uitzicht op de brug. Je kon ook nog een heuvel oplopen en vanaf de top van die heuvel was het uitzicht optimaal.

047 Brug vanaf bovenste uitkijkpunt041 Brug vanaf bovenste uitkijkpunt
Bezoekerscentrum Viaduc de Millau


De foto hieronder geeft goed de hoogte van de brug weer. Beneden rijdt een camper en bij een normale brug zijn er dan boven de auto nog 1 of 2 meter vrije ruimte over. Hier is dat een paar honderd meter.

052 Brug vanaf bovenste uitkijkpunt
Camper onder de brug


Bij de brug troffen we ook weer een witbandzandoog aan. Dezelfde vlindersoort hadden we eerder bij de Gorges de Ardèche ook al gezien.
 

Witbandzandoog

Vanaf dit uitzichtpunt was ook Chateau Creissels te zien, het kasteel waar we die nacht hadden geslapen.

058 Uitzicht op hotel Creissels vanaf uitkijkpunt boven
Chateau CreisselsRichting Carcassonne

De volgende bestemming voor deze dag was de oude ommuurde stad Carcassonne. Dit betekende dat we opnieuw over de brug moesten en nogmaals €8,60 tol mochten betalen. Hieronder een paar foto's die we vanuit de auto hebben gemaakt.

 
Richting Carcassonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: