donderdag 12 juli 2012

Dag 14: Carcassonne

Carcassonne


090 Carcassonne092 Carcassonne
Bij de ingang van de citadel

Carcassonne ligt op diverse strategische handelsroutes en was daarom waarschijnlijk al in de 6e eeuw v.Chr. een belangrijke handelspost.
In de loop der eeuwen werd de stad steeds verder uitgebouwd, maar in de tweede helft van de zeventiende eeuw raakte de boel in verval omdat de grens naar de Pyreneeën werd verplaatst. Nadat Napoleon de stad officieel had opgeheven zou de stad worden afgebroken. Na hevig verzet van de plaatselijke bevolking werd alsnog besloten om de zaak te restaureren. In 1853 begon de architect Eugène Viollet-le-Duc met de restauratie.
Hij beschreef de restauratie als een 'manier om een gebouw terug te brengen in een staat die wellicht nooit echt heeft bestaan'. En dat is wat hij heeft gedaan. Hij herstelde niet de authentieke torens, maar maakte er sprookjesachtige puntdaken van. Het ziet er inderdaad uit als een Disney creatie.

093 Carcassonne095 Carcassonne
De buitenkant

We zijn begonnen met een wandeling rond een deel van het complex. Op onderstaande foto's is het kasteel te zien dat binnen de ommuurde stad ligt.

103 Carcassonne098 Carcassonne
Het kasteel

De volgende foto is gemaakt in het gebied tussen de binnenste en buitenste muur. Naast de bezoekers die er rondliepen waren er allerlei activiteiten. Er stonden diverse auto's en hier en daar een afvalcontainer.

105 Carcassonne
Tussen de murenHieronder de toegangspoort tot de ommuurde stad. Het was erg druk op deze plek. Binnen de omheining valt het toch wel een beetje tegen. Het ziet er weinig authentiek uit en in vrijwel elk pand is een souvenirwinkel of een restaurant gevestigd. De restaurants zijn veel duurder en kwalitatief veel slechter dan wat we in Frankrijk gewend waren.


De toegangspoort

Op de volgende foto de ingang van het kasteel.

111 Carcassonne
Ingang kasteel

Ook het kasteel is rijkelijk versierd met allerlei torens.

112 Carcassonne115 Carcassonne
Torens van het kasteel

De volgende foto's hebben we gemaakt tijdens onze wandeling tussen de muren van de stad.

117 Carcassonne 121 Carcassonne
Tussen de muren

De ingang van de ommuurde stad is bij de torens met de rode punten.


124 Carcassonne
Torens van de ingang

In de gaten van de muren zag je steeds duiven in en uit vliegen.


Duif in Carcassonne


Ons hotel in Carcassonne lag op slechts vijf minuten lopen van de ommuurde stad. Vanwege die ligging was het ook uitgekozen.
In het hotel ging een paar keer het brandalarm af, gelukkig was een defect in het alarmsysteem de enige reden voor dat kabaal. De site van het hotel laat zien hoe je een middelmatig hotel er toch hip en trendy uit kunt laten zien.
's Avonds zijn we nog even terug geweest naar de ommuurde stad om er te eten. Is niet echt aan te bevelen.

129 Carcassonne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: