dinsdag 10 juli 2012

Dag 12/13: Pont d'Arc

Pont d'Arc

Helaas ligt het hoogtepunt van de kloof net buiten het beschermde gebied. Het is daardoor een grote toeristische kermis bij de Pont d'Arc. Je moest hier zelfs betalen om op het strandje te kunnen komen met uitzicht op de natuurlijke brug. Daar hadden we natuurlijk geen zin in. Door een eindje verderop over een hekje te klimmen hebben we hier toch nog een paar foto's kunnen maken.

Pont d'ArcPont d'Arc
Pont d'Arc
Foto´s van Gé Nielissen op Panoramio.com

Na dit korte bezoek aan de Pont d'Arc zijn we teruggegaan naar ons hotel. Bij het hotel zat geen restaurant, het dichtstbijzijnde restaurant was bij een camping een klein eindje verderop. Omdat we geen zin hadden om te rijden zijn we er naartoe gegaan in de veronderstelling dat het een veredelde friettent zou zijn. Niets was echter minder waar. Het eten was er voortreffelijk. Wel een beetje irritante ober. Zo iemand die bij je tafel komt en dan meteen je beste vriend is.

Pont d'Arc
Bij Pont d'Arc
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com


De volgende ochtend zijn we gaan ontbijten in het campingrestaurant. Dit was totaal anders dan de ontbijtbuffetten die je in het gemiddelde hotel aantreft. Hier kreeg je een stokbrood en een dienblad vol met potten jam.
Na het ontbijt zijn we naar een uitzichtpunt gelopen om de Pont d'Arc nog een keer te zien. Bij de parkeerplaats bij dit uitzichtpunt zat een Nederlands echtpaar te ontbijten op hun eigen campingsetje. 
Zo vroeg in de ochtend was het nog erg rustig bij de Pont d'Arc.

Pont d'Arc in de vroege ochtendPont d'Arc in de vroege ochtend
Pont d'Arc in de vroege ochtend
Foto´s van Gé Nielissen op Panoramio.com


Witbandzandoog

De witbandzandoog is een vlinder die in Nederland niet voorkomt maar in Centraal- en Zuid-Europa is het geen bedreigde soort.
Het typische bij vlinders is dat sommige soorten altijd met de vleugels opengeklapt zitten en andere de vleugels juist sluiten als ze ergens neerstrijken. Dit is er duidelijk een van de laatste soort.Witbandzandoog

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties: