maandag 9 juli 2012

Dag 12: Gorges de l'Ardèche (deel 2)

Le Gros de L'Olivier

Het einde van de kloof kwam langzaam wat dichterbij. Hoewel het aan het eind van zo'n dag allemaal een beetje op elkaar gaat lijken is het toch steeds weer indrukwekkend als je bij zo'n uitkijkpunt staat en de diepte in kijkt. 096 Uitzichtpunt ‘Le Gros de L’Olivier’100 Uitzichtpunt ‘Le Gros de L’Olivier’
Le Gros de L'Olivier


Serre de Tourre

Het laatste echte uitzichtpunt voor de Pont d'Arc. 

103 Uitzicht bij Serre de Tourre
Serre de Tourre

Op de foto hieronder is een gebouw te zien dat aan de rivier ligt. Dit was ons hotel voor deze nacht. Een stukje voorbij de bocht ligt de Pont d'Arc.

105 Uitzicht bij Serre de Tourre
Hotel Chames


Verwilderde geiten

In de Ardèche leeft een vrij grote groep verwilderde geiten. Vooral in het laatste stuk voor Pont d'Arc heb je een grote kans om ze tegen te komen. Bij Serre de Tourre stond dit groepje geiten achter ons.

120 verwilderde geiten126 verwilderde geiten129 verwilderde geiten121 verwilderde geiten
Verwilderde geiten

Toeval of niet, maar ze stonden precies bij de plek met een bord dat ons moest waarschuwen voor overstekend wild.
124 Bord pas op voor overstekend wild met geit op achtergrond
Overstekend wild

Na de fotostop bij de geiten was het nog maar een paar minuten rijden naar ons hotel in Chames. Omdat het verkeerd op het kaartje stond reden we eerst verkeerd, maar daarna was het hotel snel gevonden. Er was niemand bij de receptie, maar na een paar minuten zoeken hadden we de jongeman gevonden die ons de sleutel voor de kamer gaf. Die sleutel bleek op meerdere kamers te passen, wij hadden dus de verkeerde gekozen. We vonden het al een beetje vreemd dat er een stapelbed stond en geen gewoon bed. Nadat we waren verhuist naar de juiste kamer zijn we in de richting van Pont d'Arc gereden. De volgende foto's zijn in die buurt gemaakt.132 Uitzicht vlakbij de Pont d’Arc131 Uitzicht vlakbij de Pont d’Arc
In de buurt van Pont d'Arc


Roodborstje


Het roodborstje is typisch een vogel van de bosrand. Dat was ook de plek waar we dit geduldig poserende vogeltje aantroffen.

136 roodborstje137 roodborstje
Roodborstje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: