zondag 8 juli 2012

Dag 11: Pont du Gard

Pont du Gard


Bij de Pont du Gard kom je aan op een grote parkeerplaats en vervolgens loop je via een soort winkelstraat naar het beroemde aquaduct. Ondanks de grote hoeveelheid bezoekers heb je overal voldoende ruimte om rustig te lopen. Men is er hier in geslaagd om alles in goede banen te leiden zonder een toeristische kermis te creëren zoals in Carcasson dat we later zouden bezoeken. 

 Ticket Pont du Gard


Aan de zijkant van de brug was een hek. Via dat hek kon je naar de bovenste verdieping van het aquaduct. Slechts een beperkt aantal bezoekers kan dit onder begeleiding doen. Volgens de informatie naast het hek zou dat binnen een paar minuten het geval zijn. Uiteraard hebben we even gewacht, maar er kwam niemand. Het ging blijkbaar niet door en men had niet de moeite genomen om dat bekend te maken. Na deze valse start zijn we aan de andere kant van het aquaduct naar het water gelopen om een paar foto's te maken.

012 Pont du Gard013 Pont du Gard
Pont du Gard


Op de foto hieronder is de voetgangersbrug te zien die vastzit aan het laagste van de drie niveau's van het aquaduct.

024 Pont du Gard met Gé
Voetgangersbrug

020 Uitzicht bij Pont du Gard
Uitzicht in noordelijke richting

021 Uitzicht bij Pont du Gard
Uitzicht in zuidelijke richting

Er stonden een heleboel Aziaten en die poseerden overal voor de foto, ook in de rivier.

034 Pont du Gard
Poseren voor het aquaductDe Pont de Gard is de hoogste brug ooit door de Romeinen gebouwd. Het aquaduct was 50 km lang en bracht water van de bron bij Uzès naar Nemausus, het huidige Nîmes. Het stuk dat je hier kunt zien is de brug over de Gardon rivier. De Pont du Gard is gereed gekomen in 52 na Chr en dus inmiddels bijna 2000 jaar oud.

027 Pont du Gard042 Pont du Gard
Pont du Gard

De Pont du Gard staat ook op de briefjes van 5 euro. Op elk eurobiljet staat een Europese brug afgebeeld. De Pont du Gard is de oudste en staat dus op de briefjes van €5. De nieuwste, het Viaduc de Millau, staat op de briefjes van €500,-.


Pont du Gard op briefje van € 5,-

Het was erg warm bij de Pont du Gard en dus hebben even op een terras een koud drankje genomen met tussen de bomen door uitzicht op het aquaduct.

038 Pont du Gard vanaf terras
Pont du Gard


Het gebouw op de volgende foto staat naast de Pont du Gard en er is een restaurant in gevestigd dat gesloten was toen wij er waren.


037 gebouw bij de brug
Restaurant bij Pont du GardNa een laatste blik op de indrukwekkende Pont du Gard zijn we vertrokken en doorgereden naar onze tweede bestemming voor deze dag, Avignon.

043 Pont du Gard
Laatste blik op Pont du Gard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: