zaterdag 7 juli 2012

Dag 10: Van Trigance naar Arles

Van Trigance naar Arles


001 laatste blik op Gorges du Verdon002 laatste blik op Gorges du Verdon
Laatste blik op de kloof

De volgende bestemming van onze rondreis was het gebied rond Arles. De snelste weg om daar te komen was volgens ons navigatiesysteem opnieuw langs de noordzijde van de kloof rijden. Vlak voor het einde hebben we nog één korte fotostop gemaakt.

004 laatste blik op Gorges du Verdon
Lac de Sainte Croix

Daarna zijn we via de zonnebloemen en lavendelvelden richting Arles gaan rijden.


006 zonnebloemen007 lavendel
Zonnebloemen en Lavendel

Le Pont de Langlois

Al snel na zijn aankomst in Arles maakte Vincent van Gogh een aantal versies van deze ophaalbrug. De brug liep over het kanaal van Arles, dat van Arles naar zee loopt. De brug, die officieel de ‘Pont de Réginelle’ heette, stond bekend als de Pont de Langlois, naar de toenmalige brugwachter. Bij de brug staat nu een bord met daarop een afbeelding van één van de schilderijen die Vincent van de brug maakte.

010 bord met schilderij brug van Gogh

Bij het kijken naar de brug en het schilderij viel ons wel een belangrijk verschil op. De linker en rechterkant van de brug zijn niet meer te herkennen, dat is nu een rechte kade waar alleen het ophaaldeel van de brug tussen 'hangt'. De reden daarvoor is een verhuizing van de brug. In de tijd van Van Gogh stond de brug ongeveer 2 kilometer noordelijker, in Arles. Nu ligt de brug echt buiten Arles.

020 brug van Gogh016 brug van Gogh
Le Pont de Langlois

Bij de brug verwachtten we enige toeristische voorzieningen, maar die bleken er helemaal niet te zijn. We hadden de brug zelfs even voor onszelf. Toen we even een klein stukje hadden gelopen stonden er echter twee grote bussen met Japanners bij de brug.
Op de foto hieronder het uitzicht vanaf de brug.

013 uitzicht andere kant
Uitzicht vanaf le Pont de Langlois

Na nog een paar foto's van een iets grotere afstand gemaakt te hebben zijn we verder gereden in de richting van de Camargue.

022 brug van Gogh021 brug van Gogh
Le Pont de Langlois

In feite ligt Arles aan de noordgrens van dit natuurgebied. We hebben nog geprobeerd om ergens te lunchen onderweg, maar dat feest ging niet door omdat we net buiten lunchtijd kwamen. Een nogal ongeïnteresseerde serveerster deed niet eens een poging om dit op een vriendelijke manier mee te delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: