zaterdag 7 juli 2012

Dag 10: Van Trigance naar Arles

Van Trigance naar ArlesLaatste blik op de kloof

De volgende bestemming van onze rondreis was het gebied rond Arles. De snelste weg om daar te komen was volgens ons navigatiesysteem opnieuw langs de noordzijde van de kloof rijden. Vlak voor het einde hebben we nog één korte fotostop gemaakt.

Lac de Sainte Croix
Lac de Sainte Croix
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Daarna zijn we via de zonnebloemen en lavendelvelden richting Arles gaan rijden.


ZonnebloemenLavendel
Zonnebloemen en Lavendel
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Le Pont de Langlois

Al snel na zijn aankomst in Arles maakte Vincent van Gogh een aantal versies van deze ophaalbrug. De brug liep over het kanaal van Arles, dat van Arles naar zee loopt. De brug, die officieel de ‘Pont de Réginelle’ heette, stond bekend als de Pont de Langlois, naar de toenmalige brugwachter. Bij de brug staat nu een bord met daarop een afbeelding van één van de schilderijen die Vincent van de brug maakte.Bij het kijken naar de brug en het schilderij viel ons wel een belangrijk verschil op. De linker en rechterkant van de brug zijn niet meer te herkennen, dat is nu een rechte kade waar alleen het ophaaldeel van de brug tussen 'hangt'. De reden daarvoor is een verhuizing van de brug. In de tijd van Van Gogh stond de brug ongeveer 2 kilometer noordelijker, in Arles. Nu ligt de brug echt buiten Arles.

Le Pont de LangloisLe Pont de Langlois
Le Pont de Langlois
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Bij de brug verwachtten we enige toeristische voorzieningen, maar die bleken er helemaal niet te zijn. We hadden de brug zelfs even voor onszelf. Toen we even een klein stukje hadden gelopen stonden er echter twee grote bussen met Japanners bij de brug.
Op de foto hieronder het uitzicht vanaf de brug.

Uitzicht vanaf le Pont de Langlois
Uitzicht vanaf le Pont de Langlois
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

Na nog een paar foto's van een iets grotere afstand gemaakt te hebben zijn we verder gereden in de richting van de Camargue.

Uitzicht vanaf le Pont de Langlois
Le Pont de Langlois
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com

In feite ligt Arles aan de noordgrens van dit natuurgebied. We hebben nog geprobeerd om ergens te lunchen onderweg, maar dat feest ging niet door omdat we net buiten lunchtijd kwamen. Een nogal ongeïnteresseerde serveerster deed niet eens een poging om dit op een vriendelijke manier mee te delen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: