zaterdag 7 juli 2012

Dag 10: Camargue (deel 4)

Slangenarend


178 slangenarend
Slangenarend

In dit vogelpark zaten maar een paar vogels in kooien. Een beetje jammer en onnodig want er was toch wel genoeg te zien. Een van de kooibewoners was deze slangenarend. In Nederland worden ze maar zelden waargenomen, maar in Zuid-Europa broeden ze en zijn ze veel talrijker. Opvallend zijn de felgele ogen. De vogel leeft vooral van slangen en hagedissen.
Op de volgende foto een blauwe reiger die een stel kleine zilverreigers probeert te imponeren.

168 diverse vogels
Blauwe reiger en kleine zilverreigers


Ooievaars

In het vogelpark waren ook een paar hoge plateaus geplaatst in de hoop dat dit ooievaars zou verleiden tot het bouwen van een nest. In één van de gevallen was dat gelukt. Er zaten drie jonge vogels op het nest. Bij de jonge vogels heeft de snavel nog niet de felrode kleur van de volwassenen. Maar het rood begint wel al aardig door te komen.

192 ooievaars197 ooievaars189 ooievaars187 ooievaars198 ooievaars191 ooievaars
Ooievaars

Het moment om uit te vliegen kwam duidelijk dichterbij. Op het nest waren al de nodige fladderbewegingen te zien.

186 ooievaars180 ooievaars
Vliegbewegingen jonge ooievaars

Er stond nog een tweede plateau, maar hier waren geen ooievaars op afgekomen.


Camargue paarden

Deze paarden komen oorspronkelijk uit dit gebied en er leven nog steeds half wilde kuddes van deze paarden in de Camargue. In de herfst worden de paarden bij elkaar gedreven en wordt een deel van de paarden eruit gehaald om als rijpaard dienst te doen. Ook worden hengsten en veulens die niet aan de eisen van de soort voldoen eruit gehaald, hierdoor is de kwaliteit van het ras verbeterd. Het is één van de oudste paardenrassen. Bij de geboorte zijn ze donker van kleur, maar geleidelijk worden ze steeds lichter.

211 paarden
Camargue paarden


Na het bezoek aan de Camargue zijn we naar ons hotel in Arles gereden. Een prima hotel, alleen de parkeergarage waar je flink voor mag dokken is erg krap. Zeker als je aan het eind van de dag komt zijn alleen de plekken over waarvoor je over de nodige stuurmanskunsten moet beschikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: