zaterdag 7 juli 2012

Dag 10: Camargue (deel 3)

Blauwe reigerBlauwe reiger

De blauwe reiger is vooral in West-Europa tegenwoordig overal te vinden waar water is. Ook midden in de stad kun je reigers aantreffen bij vijvers en grachten. Hierboven een reiger zoals je die overal ziet staan en hieronder een jonge reiger die gevoerd wordt door een van de ouders.


Jonge reiger wordt gevoerd

Tafeleenden


Tafeleenden

Een koppeltje tafeleenden. De woerd is onmiskenbaar met zijn bruin rode kop en de rode ogen. Het vrouwtje op de voorgrond heeft, zoals bij de meeste eendensoorten, een totaal ander uiterlijk. De eend verzamelt zijn voedsel vooral onder water. Hij eet zowel planten als kleine diertjes, zoals slakken, wormen en insecten, die in het water leven.

Flamingo's

De Flamingo's hieronder stonden mooi te poseren voor onze foto's.

Flamingo'sFlamingo's
Flamingo's
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com


Flamingocrèche

Zodra de jongen groot genoeg zijn gaan ze naar de crèche. Een paar oudere vogels houden hier toezicht terwijl de rest op zoek gaat naar voedsel voor de jongen. Uiterlijk verschillen de jongen van hun ouders. Ze hebben grijze poten en de roze kleur komt heel geleidelijk door. In dit Parc Ornithologique was een behoorlijk grote crèche.

FlamingocrècheFlamingocrèche
Flamingocrèche
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

De jonge flamingo die hieronder alleen in het water staat, stond dicht genoeg bij de crèche om er even ongestoord tussenuit te mogen piepen.

Jonge flamingo

Erg mooi om te zien was een groep overvliegende flamingo's.Flamingo's in de lucht

We hebben hier ook nog een filmpje van gemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: