zaterdag 7 juli 2012

Dag 10: Camargue (deel 2)

Steltkluut

069 steltkluten056 Camargue met steltkluten057 vliegende steltkluut
Steltkluten

Zelfs voor een vogel uit de familie van de steltlopers heeft de steltkluut erg lange poten in verhouding tot zijn lichaam. Door de opvallend lange poten kan de steltkluut in relatief diep water lopen. Het voedsel bestaat uit insecten, kreeftachtigen en kleine vissen. Steltkluten leven in kolonies. In de vlucht steken de lange poten achter het lichaam uit, hetgeen op de foto hierboven goed is te zien.

074 steltkluten
Steltkluten


Eenden

De steltkluut wordt in Nederland zelden gezien, dat geldt niet voor de eenden die we hier in de Camargue tussen de flamingo's en de steltkluten zagen.

072 eenden073 eenden
Eenden

Flamingo's

De lange hals van de flamingo's blijkt erg flexibel te zijn. Vaak zie je ze met hun kop onder water staan. Ze vangen hun voedsel, bestaande uit kleine schelpdieren, door met hun snavel onder water te zwaaien.

087 flamingo’s094 flamingo’s101 flamingo’s092 flamingo’s
Flamingo's

De kleine zilverreiger hieronder ging er snel vandoor toen hij ons zag.

081 kleine Zilverreiger
Kleine zilverreiger

De vogel op het paaltje is vermoedelijk een visdief. Deze stern is echter moeilijk te onderscheiden van sommige andere sternen die hier voorkomen.

102 witwangstern of visdief
Visdief?

Aan het einde van de 4,3 km lange wandeling door het eerste deel van het park stond een groep flamingo's in een plas water.

127 flamingo’s128 flamingo’s104 flamingo’s124 flamingo’s123 flamingo’s
Flamingo's


Op de foto hieronder een flamingo die kwam overvliegen. Wat opvalt zijn de kleuren. De felroze en zwarte vleugels zijn nauwelijks te zien als ze door het water waden.

078 vliegende flamingo
Vliegende flamingo


Argusvlinder

Deze vlinder heeft zijn naam te danken aan de vele ogen aan de bovenkant van de vleugels. In Nederland komt deze vlinder ook voor, maar de aantallen schijnen snel achteruit te gaan.

129 vlinder Argusvlinder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: