zaterdag 30 juni 2012

Dag 3: Van Lons-Le-Saunier naar Chamonix

Lac de Vouglans

Op de derde dag van onze vakantie zijn we begonnen met een lange rit van Lons-Le-Saunier naar Chamonix. Omdat we bij Chamonix vrij veel in de planning hadden zitten hebben we onderweg weinig tussenstops gemaakt. De eerste tussenstop was bij het Lac de Vouglans, op ongeveer 30 km ten zuiden van Lons-le-Saunier. Dit stuwmeer is in de jaren zestig van de vorige eeuw ontstaan en is het op een na grootste stuwmeer van Frankrijk. Het grootste stuwmeer is het Lac de Serre-Ponçon waar later in de vakantie nog een tussenstop hebben gemaakt.

002 Lac de VouglansLac de Vouglans

Aiguille de Varan

Bij het Lac de Passy is een parkeerplaats met een fantastisch uitzicht in alle richtingen. Met duidelijke borden is voor elke richting aangegeven wat je ziet. De meest opvallende piek in noordelijke richting is de Aiguille de Varan.

005 Tussenstop kort voor Chamonix007 Tussenstop kort voor ChamonixAiguille de Varan

Pointe percée

Hieronder het uitzicht in (zuid-)westelijke richting. Het hoogste punt in deze richting is de 2750 meter hoge Pointe percée.

016 Tussenstop kort voor Chamonix020 Tussenstop kort voor ChamonixPointe percée

Mont Blanc

In oostelijke richting was het uitzicht het meest spectaculair. De Mont Blanc, met 4807 m de hoogste berg van de Alpen. Hoewel het mooi weer was hing de top in de wolken. En dat is meestal zo.

022 Tussenstop kort voor ChamonixMont Blanc in de wolken

Het Lac de Passy ligt in de buurt van Chamonix, onze eindbestemming voor deze dag. Vanaf deze plek zijn we doorgereden naar de parkeerplaats van het dalstation van de gondels naar Aiguille du Midi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: