vrijdag 29 juni 2012

Dag 2: Cascades du Hérisson

Op dag 2 van onze reis zijn we vanuit Lyon naar de Cascades du Hérisson in de Jura gereden naar de watervallen van de Hérisson. Via zeven grote watervallen en een hele serie kleinere stroomversnellingen valt het water van de Hérisson ruim 250 meter omlaag in ongeveer 3 km.We hebben de auto geparkeerd aan de voet van de watervallen en hebben de wandeling omhoog gedaan en weer terug. Het wordt nergens echt moeilijk, het was vooral de warmte die ons parten speelde. Mooie meevaller, als je bijna boven bent is er een terras waar je gekoelde drankjes kunt krijgen.

L'Éventail

De eerste waterval die je tegenkomt als je beneden begint is de 65 m hoge l'Éventail. Dit is meteen de hoogste en meest indrukwekkende waterval van het hele stel. Het pad voert eerst naar de voet van de waterval en gaat daarna langs de waterval omhoog.

010 Cascades du Herisson -  L’Eventail007 Cascades du Herisson -  L’Eventail l'Éventail


Aan de bovenkant van de waterval is een uitzichtplatform vanwaar je enerzijds een blik naar beneden kunt werpen en anderzijds ook van het uitzicht in de verte kunt genieten.Tussen de watervallen is het een vrij rustig stroompje met af en toe mooie uitzichten.

017 onderweg naar boven Wandeling Cascades du HérissonGrand Saut

De volgende grote waterval is de Grand Saut. Met een hoogte van 60 meter is dit de op één na hoogste van de serie watervallen. Het pad loopt hier relatief ver van de waterval en door het struikgewas heb je eigenlijk nergens echt goed zicht op de waterval.

Grand Saut

Na de Grand Saut volgt een stuk met een paar kleinere watervallen zoals de Gour Bleu en Château Garnier.

034 een van de kleinere watervallenGour Bleu
040 een van de kleinere watervallenWandeling Cascades du Hérisson

Saut de la Forge

Bij deze waterval heb je het meest inspannende deel van de klim gehad. Je kunt hier uitrusten op een terras waar ijskoude drankjes worden geserveerd. Wij zijn echter stug doorgelopen omdat we dachten dat er aan het eind ook nog iets zat. Maar dat bleek een misverstand.

045 Saut de la ForgeSaut de la Forge

Bij de Saut de la forge heb je aan de bovenkant ook een uitzichtplatform.Het laatste stuk van het pad is redelijk vlak. We kwamen hier een grote groep kinderen tegen die flink wat herrie maakten. De kans om vervolgens nog wilde dieren tegen te komen leek dan ook erg klein. Toch schoot er vanuit het struikgewas een hert voor ons over het pad.


Saut Girard

Uiteindelijk kom je bij de laatste waterval, de Saut Girard. Als je ervoor staat is dit niet de indrukwekkendste van het stel. Het leuke is echter dat je door over wat stenen te klauteren achter de waterval kunt komen.

055 Saut Girard074 Saut GirardSaut Girard

Het blijft leuk om een waterval van de achterkant te bekijken. In 2009 hebben we in IJsland ervaren dat dit meestal niet gaat zonder zelf ook behoorlijk nat te worden. Hier viel dat mee.

076 Saut GirardSaut Girard

Aan de achterkant van de waterval sijpelt het water uit de rotsen. Daardoor is het nogal glad op die plek.

Achterkant Saut Girard

Grote parelmoervlinder

Op het pad bij de Saut Girard zat deze grote parelmoervlinder.

Grote parelmoervlinder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: