vrijdag 29 juni 2012

Dag 2: Baume-les-Messieurs Reculée

Na het bezoek aan de Cascades du Hérisson zijn we doorgereden naar onze tweede bestemming voor deze dag, Baume-les-Messieurs. Onderweg hebben we een verlate lunch gehad in een tot snackbar omgebouwde schuur. We kwamen ook nog onderstaand uitzichtpunt tegen in de buurt van het dorp Châtillon. Omdat we ons volledig lieten leiden door ons navigatiesysteem hebben we achteraf moeten opzoeken waar dit lag.

087 Uitzichtpunt onderwegUitzicht bij Châtillon

Baume-Les-Messieurs Reculée

Aan de westkant van de Jura tussen Lons-le-Saunier en Salins-les-Bains liggen een aantal diepe, smalle en doodlopende kloven. Een mooi voorbeeld daarvan is de kloof bij het rond een klooster gebouwde dorp Baume-les-Messieurs. Aan het eind van de kloof ontspringt het riviertje de Dard. Een mooie waterval, de Cascade des Tufs, stroomt hier over het met (zeldzame) mossen bedekte gesteente met een vulkanische oorsprong.

090 Waterval bij Baume les messieurs reculeeCascade des Tufs
096 bij Baume les messieurs reculeeBaume-Les-Messieurs Reculée

Op de foto hieronder is de ingang van de grot te zien waarin de Dard ontspringt.

Ingang grot

Naast de grot was een plek waar het water via een spleet uit de berg sijpelt.Tot slot een foto van de smalle kloof waarbij in de verte het dorpje Baume-les-Messieurs is te zien.

093 Uitzicht vanaf het einde van de kloofBaume-les-Messieurs

Met het bezoek aan Baume-les-Messieurs kwam er een eind aan onze tweede vakantiedag. Het was nog een klein stukje rijden naar ons hotel in Lons-le-Saunier.
Het was een mooie zomeravond en we hebben in Lons-le-Saunier gegeten op het terras van het Grand Café dat bij het plaatselijke theater hoorde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: